Endüstriyel pil nedir?

Endüstriyel pil nedir?

Sıradan pillerle karşılaştırıldığında, endüstriyel piller daha iyi performans gösterrir veya daha güçlü olacak şekilde tasarlanır.

Örneğin: Yüksek hızlı deşarj gerçekleştirmek için çevrim sayısı azaltılacaktır.

Her yıl dünya çapında milyarlarca pil üretiliyor ve bunların büyük çoğunluğu el fenerleri, kameralar, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar gibi tüketici cihazlarında kullanılıyor. Bu tüketici uygulamaları hem şarj edilebilir hem de birincil (şarj edilemeyen) piller gerektirir, bu pillerin sadece yeterli kapasiteye, kullanışlı ve ekonomik olmalarına ihtiyacı vardır.

Pil olarak bilinen endüstriyel piller her zaman yüksek güç gerçekleştirir. Bununla birlikte, terim için bir standart yoktur, bu nedenle “endüstriyel” bir cihazda ne kadar tasarlanacağı üreticilere ve son kullanıcının memnuniyetine bırakılmıştır. "Endüstriyel akü", forklift, araç ve elektrikli matkap vb. gibi endüstriyel cihazlara uygundur.

Pillerin şunlar olduğunu ima edebilir:

Yüksek oranlı deşarj

Yüksek/ Düşük Sıcaklık Direnci

Yüksek kapasiteli

Derin döngüler

Endüstriyel uygulamalar daha sağlamlaştırılmış piller gerektirir. Tüketici uygulamalarının aksine, endüstriyel cihazlar genellikle cihazın kendi kendine güç sağlaması gereken ve pil değiştirme ve şarj etmenin zor veya imkansız olduğu uzak, ulaşılması zor yerlerde kullanılır. İdeal güç yönetimi seçeneğini belirlemek bu uygulamalar için önemlidir, çünkü pil arızası genellikle cihazın arızalanmasına neden olur. Sonuç olarak, endüstriyel sınıf piller, cihaz çalışabildiği sürece güvenilir güç sağlayabilmelidir. Bazı örnekler, açık havada 25 yıla kadar çalışması gereken otomatik hizmet sayaçları, uzak kablosuz sensörler, otomotiv geçiş ücreti etiketleri, GPS izleme cihazları, oşinografik enstrümanların yanı sıra aşırı çevresel koşullara maruz kalan uzak yerlerde kullanılan proses kontrol ve izleme cihazlarını içerir. .

"Endüstriyel" pil daha güçlü olabilir, ancak tüm ekipmanlar için uygun değildir. Bir örnek verelim, çoğu kamp ve kano meraklısı, yedek güç olarak veya bazı ekipmanlara (örn. soğutma, ses) güç sağlamak için enerji depolama pilleri satın alır. Ancak çoğu durumda kullanıcılar istedikleri yeni pili doğrudan Amazon'dan sipariş edebilir ve bu pil marka, ambalaj ve garantiyle birlikte gelir. Ya tatmin edici olmazsak, müşteri incelemelerinde bu pili küçümsemek bizim için kolaydır.

Endüstriyel pil arıyorsanız, saygın satıcılar aradığınız anlamına gelebilir, bazen pillerin daha sağlam ve daha uzun ömürlü olduğu anlamına gelen bir reklam aldatmacasıdır. Bu, çevrimiçi öğelerin ihtiyaçlarınızı karşılayamayacağı anlamına gelir.

Endüstriyel pillerin çoğu doğrudan Amazon'da bulunmayacak, çünkü talebin çoğu işletmelerden geliyor ve pil gereksinimleri de "zor" , gereksinimleri pillerin boyutu, parametreleri ve şekli gibi daha spesifik. Diğer bir deyişle endüstriyel pillerin de bir ölçüde pil özelliştirmesi olduğu söylenebilir .

Endüstriyel pillerin zorlukları:

Artık endüstriyel pilin sürekli atılımlar yapması gerekiyor. Sadece 18650 hücre ile bir araya getirmek, gelecekte daha fazla endüstriyel uygulamayı karşılamak için yeterli olmayacak ve daha gelişmiş işlemler, tıpkı kese hücreleri gibi hücrelerin enerji yoğunluğunu artıracaktır. Alan makul bir şekilde kullanılır, daha fazla kapasite sağlanır vb.

Atom ölçeğinden hücre ölçeğine, modül ve sistem ölçeğine kadar iyileştirmelere ihtiyaç vardır. Bugün dünya çapındaki araştırmalar, teknolojiyi son on yıla kıyasla çok daha yüksek bir hızla ileriye taşıyor.

Endüstriyel pillerin karşılaştığı zorluklar:

Maliyet

Aşırı sıcaklık direnci

Şarj süresi

Enerji yoğunluğu vs Güç yoğunluğu

Kapasite

Li-ion'un maliyeti, esas olarak ölçek ekonomisi nedeniyle yüksektir. Arabalarda kullanılan lityum iyon piller, Kurşun-Asit pillerin bir kısmıdır.

Örneğin, Tesla 18650 pil paketlerini kullanır ve BYD aynıdır, ancak gelecekte bu muhtemeldir LİFePo4 için kullanılacak  yerine bir araba aküsü olarak üçlü 18650. Lityum demir fosfatın hammaddeleri yaygın olarak bulunur ve elde edilmesi daha kolaydır. 2019'un başlarına kıyasla, fiyat %30 civarında düştü, ancak düşük sıcaklık direncini ve yaşam döngülerini de çözmesi gerekiyor, ancak yavaş yavaş üçlü 18650'nin yerini alacağına inanıyorum ve diğer lityum iyon piller aynı . 

Lityum piller sadece deniz altı, kar alanı, havacılık gibi daha farklı alanlarda değil, aynı zamanda bazı yüksek sıcaklıklı ortamlarda da kullanılacak. Belki de henüz keşfetmediğimiz yeraltı ortamıdır?

Giderek artan sayıda endüstriyel uygulama, binlerce yeniden şarj döngüsünden sağ çıkarken 20 yıla kadar çalışabilen, geniş bir sıcaklık aralığında çalışan ve çok küçük bir form faktörünü korurken yüksek darbeler sağlayan yeniden şarj edilebilir lityum iyon (Li-ion) hücreler gerektirir. .

Endüstriyel pil devrimi

Lityum pillerin artık her şeyi değiştireceğine inanıyorum ve temelde etrafımızdaki tüm aletler pili bırakamaz. Pillerin kullanımı daha verimli ve daha düşük maliyetli olduğunda, sadece sınırlı kaynaklarla değil, küresel ısınma konusunda daha ciddi olarak biyoyakıtları kademeli olarak kullanmayacağız. Paris anlaşmasının ittiği yeni enerjinin gelişimi çok hızlı olacak ve ana akım haline gelecek.

Halihazırda gösterilen ölçekte büyük bir pilin takılması, neredeyse asırlık “merkezi enerji üretim tesisi” modelinin bir parçası olan fosil yakıt tepe santralleri inşa etme ihtiyacını ortadan kaldıracaktır. Piller, bir şehir merkezi binasının bodrum katına, büyük yıkıcı inşaatlara ve bununla ilişkili zamana ihtiyaç duymadan kurulabilir ve yerleştirilebilir. Yalnızca minimum çevresel etki hissedilir. Bir termik santral (döner jeneratörlü gaz yakan buhar üretimi) inşa etmek için gereken zamandan çok daha kısa bir sürede kurulabilirler. Hatta gerekirse, kolayca sökülüp şehrin diğer ucuna taşınabilirler. Bu nedenle onları bulmak daha esnektir ve günümüzün dağıtılmış enerji kaynakları (DER) paradigmasına yönelik eğilimin bir parçasıdır. Mahalle ihtiyaçları için çok sayıda küçük pil… buna 'mikro şebeke' diyoruz.

Etiketler: Endüstriyel pil nedir
Ekim 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR